Muaythai savez Srbije i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu

Vas pozivaju da svojim prisustvom uveličate promociju knjige PRVOG ŠAMPIONA borilačkih sportova sa prostora bivše Jugoslavije, svetske LEGENDE Branka Cikatića.

Mesto održavanja : AMFITEATAR Fakulteta Fizičke kulture , ul. Lovćenska 16, Novi Sad
Vreme : Petak, 08.06.2012. godine u 12.00 časova
PROMOCIJA KNJIGE ‘’PUT DO VRHA K-1’’

Prva knjiga o K-1 sportu kod nas, prvi udžbenik koji tretira ovu problematiku i prvi udžbenik koji je promovisan u Japanu, zemlji iz koje su i potekli sistemi borilačkih sportova.
U nedostatku literature koja bi na jednome mjestu objedinila stručne i metodičke tekstove o K-1, bilo je potrebno napisati sintezu znanja i nužnih informacija za studente, profesore sporta i fizičkog vaspitanja, nastavnike fizičke kulture u školama, sportiste koji se bave borilačkim sportovima, kao I trenere.
Udžbenik K-1 – put do vrha pomoći će svima njima da se podsete kako izvoditi pojedine tehnike i dobiti preko potrebne osnovne informacije za daljnje usavršavanje u tom borilačkom sportu.
Udžbenik je napisan s namerom da obuhvati najvažnije segmente sporta K-1 i dotakne vrlo važno područje kako bi stekli što više korisnih informacija i proširili svoje znanje.Priručnik za podučavanje sporta K-1 'Put do vrha K-1' Safeta Kape i Branka Cikatića objedinjuje teorijska i praktična znanja o tome sportu koje su autori stekli tokom svojih vrhunskih sportskih karijera.

Zahvaljujući detaljno obrađenoj problematici podeljenoj u 13 poglavlja s ukupno 938 fotografija, čitaoci će dobiti vredne informacije o svemu što K-1 čini kraljem svih borilačkih sportova. U knjizi se analiziraju temeljna obeležja i tehnički elementi K-1, osnove metodike i taktike, upotreba sprava, specifične metode podučavanja te primena elemenata K-1 u samoobrani.

Detaljno se iznose načini procene tehničke pripremljenosti boraca K-1 što trenerima može pomoći u efikasnom planiranju programa treninga. Objašnjene su i opasnosti i posledice dopinga te način sprečavanja upotrebe tih sredstava – pravilnom edukacijom mladih o njihovoj štetnosti. Na kraju knjige predstavljeni su svetski velikani sporta K-1, a u prilogu su Međunarodna pravila K-1.Priručnik Put do vrha K-1 namenjen je studentima sporta, sportistima, trenerima, pripadnicima vojske, policije, agencijama za obezbeđenje i učiteljima fizičke kulture te svima onima koji uče o sportu K-1, treniraju ga ili druge podučavaju.

BRANKO CIKATIĆ – pionir kontaktnih borilačkih sportova na prostoru bivše Jugoslavije, svetska legenda i osvajač PRVOG K-1 turnira u Japanu.Bivši četvorostruki svetski i peterostruki evropski prvak, te jednom i apsolutni prvak sveta. U ring je ušao 254 puta i 244 puta ga napustio kao pobednik.

Pozdravna reč - dekan fakulteta dr. Dejan Madić.
zatim prof.dr. Slavko Obadov - katedra za boril. sportove
GOSTI :
 • prof. dr. Borislav Pelević - predsednik Kik boks saveza Srbije
 • prof. dr. Milorad Dokmanac - selektor Rvačkog saveza Srbije
 • Stevan Pišta Horvat- legenda rvanja
 • Dušan Dačić - karate legenda
 • Tadija Kačar - osvajač olimpijskih i međunarodih medalja u boksu
 • Pavle Bajčetić - pionir borilačkih sportova
 • Dragomir Vujković - višestruki šampion u boksu
 • Nenad Pagonis - trostruki amaterski i prof. prvak sveta u kik boksu
 • Nebojša Milošević - selektor reprezentacije Srbije u kikboksu
 • Neven Dondur- savezni trener u Kik boks reprezentaciji Srbije
 • reprezentativci Srbije u kik boksu (Aleksandar Gogić, Uroš Bogojević, ...), treneri i članovi većine klubova različitih borilačkih sportova...
 • trebalo bi još dosta drugih...


printer friendly

Created and hosted by FSD