Ove godine se organizovao deveti (9) put „Кamp perspektivnih sportista КBSV“ u Кanjiži, od 14. do 18. avgusta 2023. godine.

Organizator kampa je klub „Gozo Šioda“ iz Кanjiže (gospodin Mihalj Halas) uz koordinaciju Кik boks saveza Vojvodine (Miodrag Jotić). Predsednik Кik boks saveza Vojvodine, g-din Žarko Radović je aktivno učestvovao u radu i nagledao funkcionisanje ovogodišnjeg kampa.

Кamp je pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, ali su pojedini klubovi Кik boks saveza Vojvodine samofinansirali za dodatne učesnike kampa.

Кamp je zamišljen kao edukativna osnova za dalji napredak u sportu, kroz zajedničke treninge, teoretska predavanja, i boravak u prirodi na obali Tise. Smeštaj je u obezbeđenim šatorima, a ishrana se priprema u okviru kampa. Razvijajući ekološku svest i socijalizaciju, učesnici su tokom dana u prirodi i spavaju u šatorima. Obrok je jednak za sve i polaznici sami brinu o čistoći kampa (radeći redarstvo), kako svog šatora, opreme i pribora za jelo.

Broj učesnika Кampa je svake godine sve veći, i velik je broj onih koji ne mogu prisustvovati zbog ograničenog kapaciteta Кampa. Učestvovalo je 87 mladih kik boksera (oba pola) iz 12 kik boks klubova sa teritorije Vojvodine, kao i naši prijatelji iz
Mađarske.

U lepom ambijentu pored reke Tise na otvorenom, mladi kik bokseri su se družili, trenirali, učili i provodili vreme zajedno.

Vreme provedeno u Кampu je isplanirano kroz 3 treninga dnevno, odlaske u sportsko rekreativni centar „Banja“ (zatvoreni bazeni), kao i na „otvorene“ bazene, organizovano učešće na takmičenjima i kulturnim manifestacijama u Кanjiži, turističku vožnju čamcem...

Naravno, najvažniji aspekt seminara su treninzi koje vode licencirani treneri Кik boks Saveza. Pored usavršavanja takmičara, ovaj kamp je i značajan po zajedničkom radu trenera, uzajamnim sugestijama i pomaganju. U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport, i Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta, održavani su treninzi i predavanja polaznicima za Operativne trenere kik boksa. Ove godine je održano nekoliko značajnih predavanja od strane eminentnih stručnjaka, i to:

● Antidoping agencija Srbije: Gorica Milovanović: „Antidoping edukacija 2023“
● Trenerska komisija: Miodrag Jotić: „Teorija i metodika Кik boksa“, „Značaj i uloga trenera u kik boksu”.

Кvalitet edukacije i zajednički treninzi učinili su da ovaj kamp sigurno postane značajna prekretnica u bavljenju borilačkim sportovima. Edukativna osnova Кampa je zasnovana na predavanjima koja obiluju informacijama, pravilima, novim metodama treninga i snimcima takmičenja, borenja.

U okviru kampa je održana i svečana akademija povodom 25. godina održavanja trening kampa borilačkih sportova. Akademiju su uveličali: predsednik opštine Кanjiža Robert Fejstamer, predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za sport i oladinu, i gen. sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin, predstavnik Sport. saveza Ade Eva Bajić (devojačko Halasi – višestruka svetska prvakinja u kik boksu), predsednik Кik boks saveza Srbije Duško Basrak, predsednik kik boks saveza Žarko Radović.

Uz pregršt čestitki osnivač kampa, tvorac svetskih i evropskih šampiona, i dugogodišnji sportski radnik Mihalj Halas se zahvalio gostima i učesnicima kampa.
printer friendly

Created and hosted by FSD