News Item: 18. KAMP-SEMINAR ″KANJIŽA 2016″
(Category: Misc)
Posted by Admin
Tuesday 14 February 2017 - 14:50:02

Poštovane kolege treneri, sportisti i prijatelji !


Imam čast da Vas obavestimo da je ove godine osamnaesti put organizovan, tradicionalni »Potiski Kamp«-Kanjiža koji se održavao od 09. do 12. avgusta (dolazak u utorak 09 avg. od 9.00 odlazak do 23.59 u petak 12 avgusta).

Od 1998 kada smo prvi put organizovali ovaj kamp, do danas, stekli smo veliko iskustvo i to zahvaljujući i Vama, učesnicima ranijih kampova. To iskustvo svake godine koristimo da bismo poboljšali i učinili lepšim Vaš boravak ovde na obali Tise. Iako je smeštaj je u šatorima koje smo mi obezbedili, uz mogućnost korištenja sopstvenih šatora. Zainteresovanima je bio obezbedjen smeštaj i u obližnjim odmaralištima. Ishrana je linijska ukusna i obilna, tipična vojvođanska kuhinja a ove godine smo odlučili, na osnovu vaših sugestija još više obogatiti trpezu raznovrsnijim i kvalitetnijim jelovnikom. Mogućnosti razonode, od igara na vodi, odlaska u sportsko rekreativni centar „Banja“ (zatvoreni bazeni), razne svečanosti u gradu praćene vatrometom i kulturnim manifestacijama, do jahanja u prirodi.

Naravno, najvažniji aspekt seminara su treninzi koje su vodili najbolji treneri i majstori našeg sporta. Kvalitet edukacije i zajednički treninzi učinili su da ovaj kamp sigurno ostane značajna prekretnica u bavljenju borilačkim sportovima. Treninzi su se odvijali dva puta dnevno na tatamiju i u ringu.

U kampu su prisustvovali Kik bokseri iz vojvođanskih klubova u sklopu „Kampa perspektivnih sportista KBSV“ koje finansira KBSV i Pokrajinski sekretarijat za sport. Poslednjeg dana Kampa, u petak 12. avgusta u organizaciji KBS „Gozo Šioda“ i KBSV održalo se prvenstvo Vojvodine u Kik boksu, disciplina Kik lajt kontakt.

Na osnovu gore opisanog, možete se zaključiti da se radi o tzv. „polunomadskom“ tipu kampa. Učesnici su ceo dan u prirodi i spavaju u šatorima. Nosili su sopstveni pribor za jelo (tanjir,kašiku,viljušku nož i čašu), kao i sopstvena sredstva lične higijene. To je nomadski deo. A civilizacijski deo je da su nam hranu spremali kvalifikovani kuvari (slično kao u domu učenika ili u vojsci), da imamo kupatila i santarne čvorove obložene keramičkim pločicama, sa tuš kabinama sa toplom vodom i WC kabinama. Da, imamali smo struju u šatorima pa čak i wi-fi mrežu. Takođe i bife, gde se kupovalo osvežavajuće napitke i sladoled.This news item is from KIK BOKS Savez Vojvodine
( http://kikboksvojvodina.rs/news.php?extend.93 )