News Item: Kamp perspektivnih sportista KBSV
(Category: Misc)
Posted by Admin
Friday 18 September 2020 - 12:58:49

Poštovani !

Ove godine se organizovao šesti (6) put „Kamp perspektivnih sportista KBSV“ u Kanjiži, od 19. do 22.08. 2020. godine.

Kamp je ranije finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport, ali ove godine klubovi Kik boks saveza Vojvodine su sami finansirali sve u želji da se ovaj Kamp, druženje i zajedničko vežbanje održi i dalje.

Kamp je zamišljen kao edukativna osnova za dalji napredak u sportu, kroz zajedničke treninge, teoretska predavanja, i boravak u prirodi na obali Tise. Smeštaj je u obezbeđenim šatorima, a ishrana se priprema u okviru kampa. Razvijajući ekološku svesti socijalizaciju, učesnici su ceo dan u prirodi i spavaju u šatorima. Potrebno je poneti sopstveni pribor za jelo (tanjir, kašiku, viljušku, nož i čašu), kao i pribor za ličnu higijenu. Obrok je jednak za sve i takmičari sami brinu o čistoći kampa (radeći redarstvo), kao i svog šatora i svog pribora za jelo.

Zbog epidemije ove godine je bilo manje učesnika nego ranijih godina. Ali je i ovaj kamp bio uspešan, učestvovalo je preko 75 mladih kik boksera iz 12 kik boks klubova sa teritorije Vojvodineiz Novog Sada, Kule, Rume, Subotice, Kanjiže, Sente, Zrenjanina, Bečeja, Temerina, Kulpina, Žablja...

Uz poštovanje svih pandemijskih mera, u lepom ambijentu pored reke Tise na otvorenom, mladi kik bokseri su se družili i trenirali.

Vreme provedeno u Kampu je isplanirano kroz 3 treninga dnevno, odlaske na bazen, organizovano učešće na takmičenjima i kulturnim manifestacijama u Kanjiži, odlaska u sportsko rekreativni centar „Banja“(zatvoreni bazeni), turističku vožnju čamcem...

Naravno, najvažniji aspekt seminara su treninzi koje vode licencirani treneri Kik boks Saveza. Pored usavršavanja takmičara, ovaj kamp je i značajan po zajedničkom radu trenera, uzajamnim sugestijama i pomaganju. Kvalitet edukacije i zajednički treninzi učinilisu da ovaj kamp sigurno postane značajna prekretnica u bavljenju borilačkim sportovima. Edukativna osnova Kampa je podignuta predavanjima koja obiluju informacijama, pravilima, novim metodama treninga i snimcima takmičenja, borenja.

Organizator kampa je bio Klub borilačkih sportova "Gozo Šioda", iz Kanjiže, a trenažne aktivnosti u kampu su se odvijale pod vodstvom čelnih lica Kik Boks Saveza Vojvodine, predsednika Žarka Radovića i svetski priznatog kik boks trenera Miodraga Jotića. Kamp su posetili predstavnici Kik Boks Saveza Srbije, predsednik saveza Srđan Bugarčić i generalni sekretar saveza Petar Petrović.

"KBK "Top Fighter" je prvi put učestvovao na kampu. Mogu da kažem da je ovo jedno lepo iskustvo koje će svim učesnicima ostati u lepom sećanju. Tokom kampa kao mlađi trener, mogao sam da vidim, steknem i razmenim iskustvo sa starijim, iskusnijim i uspešnijim trenerima iz drugih klubova. A mladi sportisti u drugarskoj atmosferi i prirodnom ambijentu da stiču i usavršavaju svoje znanje iz kik boks tehnike i taktike. Takođe bih pohvalio gospodina Mihalja Halasa na besprekornoj organizaciji kampa." Istakao je trener Alen Heralić.

Treba napomenuti da je bivši selektor, međunarodno priznati kik boks trener Miodrag Jotić, nekadašnji svetski šampion u savate boksu i kik boksu, tvorac mnogih srpskih kik boks šampiona, od kojih su danas pojedini nastavili uspešne trenerske karijere u svojim klubovima. Za učesnike kampa vodio je treninge i predavanja i tako prenosio delić svojeg četrdesetdvogodišnjeg iskustva iz kik boksa. Takođe je svim trenerima učesnicima kampa poklonio svoju novu knjigu o kik boksu. :“Kik Boks - Osnovni Trenerski Priručnik“. Knjiga koja će definitivno biti obavezno štivo za sve one kojima je na prvom mestu stalna edukacija!

Organizator kampa je klub „Gozo Šioda“ iz Kanjiže (gospodin Mihalj Halas) uz koordinaciju Kik boks saveza Vojvodine (Miodrag Jotić). Predsednik Kik boks saveza Vojvodine, g-din Žarko Radović je aktivno učestvovao u radu i nagledao funkcionisanje ovogodišnjeg kampa.

Ovom prilikom izražavamo izuzetnu zahvalnost SVIM učesnicima Kampa!


This news item is from KIK BOKS Savez Vojvodine
( http://kikboksvojvodina.rs/news.php?extend.103 )